2018. Július 17. 07:35
Navigáció
Főoldal
Magamról
Programok, Hírek
Lélekúton
Írásaim
Könyvajánló
Tanfolyam!
Hírkategóriák
Képgaléria
Letöltések
GyIK
Fórum
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Keresés
Legújabb hírek
Kollektív tudatemelé...
Előadássorozat - LEL...
Lelki tréning
Bemutatkozásom a Moo...
MEGHÍVÓ - Lelki trén...
Legújabb cikkek
MÁJA FÁTYLA ILLÚZIÓ
Lelkünk isteni eredete
A LÉLEK
Az emberi felépítés
A magasabb élet tanu...
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Felhasználók
Online vendégek: 2

Online tagok: 0

Regisztráltak: 25
Legújabb tag: szente7
Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Írásaim, lelki filozófiám » MÁJA FÁTYLA ILLÚZIÓ
MÁJA FÁTYLA ILLÚZIÓ
MÁJA FÁTYLA ILLÚZIÓ


Szabadulás a varázslatból, a kába létből

Hamvas Béla: Scientia Sacra
„Beszennyezett lélek a felébredéssel hiába próbálkozik. A világ sötétségébe merült. Ez a sötétség az, amit Káli istennő, jin, májá jelent… Ez a veszélyes szakadék, ahol az emberi lélek teljesen elalhat, éberségét úgy elvesztheti, hogy sohasem ébred fel többé. Ezt érti a szöveg akkor, amikor így szól: ”lelkük meghalt”. Ez nem a fizikai halál, hanem az, amit a misztikusok második halálnak neveznek, amikor a lélek, mint az egyiptomi halotti könyv mondja: örökre az álomképek között bolyong – amikor, mint a tibeti könyv írja: a lélek visszamerül a varázsképek örök körforgásába.”

„A Véda ezt az állapotot varázslatnak (májá) nevezi. Az elvarázsolt lélek, aki azt hiszi, hogy ideje még nem érkezett el. A képeket valóságnak tartja. A képek az érzéki világ látványai az érzések és érzelmek, gondolatok, szenvedélyek, vágyak, a külső és belső világ különbsége, az élet és a lét különbsége, a földi és a szellemi lét különbsége, az Én és a Te és a Mi különbsége. Az ember ebbe a varázslatba be van zárva. S ebben a zártságban kiközösítve, külön individuumnak, Énnek hiszi magát. Ez a kába lét a Hádész, az alvilág egy neme.”

Alvó lelkünk az én-tudatra ébredésünk hiányát jelzi. Nincs róla tudomásunk, ezért alszik és álmodik. Azt álmodja, hogy a bölcsője koporsó, mely körül árnyak kísértenek. Ha alszik, nem látja őket, de tudja, ha felébred, elönti a szenny és a piszok. Azt is tudja, ha elég erős és segítséget kap, akkor át tudja törni a gátat, s a galamb felrepülhet. Aki átéli, érti, amit ideírtam. A kiszabadulás a lélek állapotainak ismeretében rejlik, és szükséges az öntudatra ébredésünkhöz.

Amikor megérünk a Fény tanítására, és a felébredésre gondolunk, ez már egy Reménysugár. Ezzel a reménysugárral már felgyúlhat bennünk a Szeretet szikrája, és a piciny szikra lánggá nőhet. A szikra lángjában felébredhet bennünk a megváltó Fény, a tiszta én-tudat, ami megszabadít a varázslatból.

Megszabadulás lelki és testi szinten nézve

Lélekben való megszabadulás
* Ébresztő fázisban megszólítjuk az elérhető lelki énünket, és elindítjuk a Fény felé. Elindul egy fokozatos lélektisztulás a tiszta állapotra jutás eléréséhez.
* Ébredés fázisban lelki énünk belső támogatást kap. Felébred a fénygyermek, és rávilágít az ösvényre. A világosságra felébred a bensőgyermek, és sugározza a jeleket. A sugárzással elindul a szeretet energia áramlása. Folyik a tisztulás, oldódik a karma, oldódnak a blokkok, tisztulnak a szálak, összehangolódnak a lelki síkok. Lassan átláthatóvá válik a karmikus süveg.
* Ébrenlét fázisban a bensőgyermek kaput nyit lelki énünknek a felsőlélek felé. Fokozatosan elindul a felsőbb tudatszintek tisztulása. Megjönnek a felsőbb segítségek. Erőre kap a lélekerő, létrejön a kapcsolat az égi családdal. Lelki énünk az angyali énben felismeri a felsőlélekhez csatlakozás lehetőségét. Én-tudatra ébred. Kérésre szikra összeforrasztja a két ént, és megtapasztalható a tiszta állapot.
Testi szinten való megszabadulás
Öntudatra lelki énünkkel párhuzamosan munkálkodva az önmagunkkal szembesülés útján jutunk. A szembesülés olyan tisztulási folyamatok összessége, ami előhozza valódi önmagunkat, a tiszta énünket. Tudatosságunk tisztul fel olyan szintre, hogy előjön a lélektudatunk, amellyel a folytonos életre csatlakozó lélekemberré válhatunk.
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

Leleklampas
2017. március 04. 15:41
K: A te tudásodban hol a helye az önvalónak? V: Amit a keleti tanítások önvalónak mondanak, a pszichológusok tudatalattinak, az a Fény tanításában a süveg.

Leleklampas
2017. február 25. 10:54
K: Hol találom magamban a tudatomat? V: A tudat az agyban lakik, de a lélekhez tartozik. Amíg élsz, használod a tudatot, amit a lelked hozott, átörökített a számodra.

Leleklampas
2017. február 25. 10:50
K: Miről mérhető le a tudatemelési törekvések eredménye? V: Amikor beszéd helyett képes vagy az intuícióval kommunikálni, a tudatod felért az élet magasabb síkjára.

Leleklampas
2017. február 21. 17:14
K: Hogyan értsem a teremtő gondolatot? V: A teremtő gondolat a lélek közvetlen megnyilvánulása a fizikai világban.

Leleklampas
2017. február 21. 16:48
K: Van-e szó a Fény tanításában az Ősrobbanásról? V: Igen, van. Az Ősrobbanás a világ teremtésének és a lélek születésének pillanata, amiben tökéletesen tiszta rezgés indult útjára, ami végül anyagba tömörödött, így született meg a fizikai világ.

Copyright © 2011 - Molnár Mária parapszichológus
Az oldalon található írásaim, képeim, előadásaim, könyveim anyagai csak előzetes írásos engedélyemmel és a forrás feltüntetésével használhatók fel!