2018. Július 17. 07:38
Navigáció
Főoldal
Magamról
Programok, Hírek
Lélekúton
Írásaim
Könyvajánló
Tanfolyam!
Hírkategóriák
Képgaléria
Letöltések
GyIK
Fórum
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Keresés
Legújabb hírek
Kollektív tudatemelé...
Előadássorozat - LEL...
Lelki tréning
Bemutatkozásom a Moo...
MEGHÍVÓ - Lelki trén...
Legújabb cikkek
MÁJA FÁTYLA ILLÚZIÓ
Lelkünk isteni eredete
A LÉLEK
Az emberi felépítés
A magasabb élet tanu...
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Felhasználók
Online vendégek: 2

Online tagok: 0

Regisztráltak: 25
Legújabb tag: szente7
Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Írásaim, lelki filozófiám » Lelkünk isteni eredete
Lelkünk isteni eredete
Lelkünk isteni eredete


A szentháromság hirdetésének legfontosabb jelentése a lélek isteni eredete. Aki rátalál a lelkére, rátalál isteni eredetére. Rátalál a tiszta szikrára, a benne lakozó fiúra (fénygyermek), a bensőgyermekre, akit ha szabadjára enged, megőrzi lelke tisztaságát. Rátalál a szentlélekre, a közvetítőre, közte és a Fehér világ között. Így hazavezető útja mindig jelölve van, hiszen a szentlélek a hazavezető utat járja.

A tiszta szikra
Az isteni szikra a tiszta lélek része a fénygyermekkel és a bensőgyermekkel együtt. Ez a három építőkő alkotja az Isten báránya szimbólumát. Az Isten báránya az Eredet, az Őslélek. A szikra mikrokozmoszunk része, de nincs a testünkben. A szikrán keresztül ér el minket minden, ami a Teremtőből árad, az isteni üzenetek, és az isteni energia is.A szikra mondhatjuk, hogy számunkra egy égre nyíló kapu. Mint ahogy a csakrák kapuk a lélek és a test között, a szikra kapu, közvetlen kapcsolat az Atya felé. A szikra utat nyit előttünk a Fény útjára, és célba juttatja teremtő gondolatainkat.
A szikra nem látható, de hordozója, a fénygyermek látható.
Ha Istenhez közvetlenül szeretnénk kéréssel fordulni, akkor rá kell hangolódnunk a szikrára. Úgy érhetjük el magunkban a szikrát, hogy beszélünk a lelkünkhöz, vagy beszélünk az Atyához és felidézzük a szentlélek fehér fényét. A végcél az, hogy az Atya meghallja szavainkat. Ahogy a lelkünk meghallja szavainkat, úgy az Atya is meghallhatja azokat. Fontos, hogy szavaink felérjenek az Atyához, és válasza a lelkünkön keresztül eljusson hozzánk.

Fénygyermek
A fénygyermek lelkünk számára Isten Áldása, a benne élő szikra által. A Fénygyermek a bennünk lakozó fiú, akit világra kell magunkban hozni. Fénygyermeket mondják tűzgyermeknek és csillaggyermeknek is. A fénygyermek lelkünknek az az állapota, amikor először érintkezett a fizikai világgal.

Szimbolikusan ábrázolva: A jin-jang jelében a fekete pötty a fehérben.A fénygyermek tökéletes befogadással, elfogadással rendelkező lélekrész, emiatt a Fehér világban lakik, de a lelkünkhöz tartozik. A szentlélek egy darabja, az eredeti szikra őre, aki vigyáz, hogy a szikra ki ne aludhasson soha. A lélek tiszta tudatszinttel rendelkező része. Magában hordozza a kiáradás tisztaságát. Önálló, tiszta tudata semmilyen más tudatformával nem keveredik. A tökéletesség befogadásának, elfogadásának a képességével bír. Emlékezik, milyen az, amikor a lélek még egy volt. Befogadja a Fehér világ minden üzenetét, és pontosan jelzi, hol tart a lélek az úton. A Teremtő fénye világít benne. Semmi sem tudja ezt a Fényt befolyásolni. A Fénytől energiát kap a lélek. Ha letérünk a Fény útjáról, egyre kevesebb energiához jut a fénygyermek. Fénye kialszik, csak egy piciny kis szikra marad belőle.
A fénygyermek a belső gyermekről vált le, amikor a lélek először érintkezett a fizikai világgal. Amikor a fénygyermek megszületett, bele tették a süvegbe. A süvegre tekercselődik rá minden lenyomat a lelki út során. A lenyomatok akkor tekercselődnek le a süvegről, amikor az aktuális ember képes a fénygyermeket újra megszülni. Az újraszületett fénygyermek képes az embert, emberi tudatot elvezetni a folytonos életbe. (A tisztulási folyamatban derül ki, hogy az ember a Fény vagy a sötétség fénygyermekét szüli meg, hiszen jelen van bennünk mindkét oldal, de nem témánk a sötét út.)
A fénygyermek világítja be lámpásával a fényösvényünket. Fényével jelzi az elérhető középpontot, hogy rátaláljunk a bensőgyermekre. Amikor a meditációs központunkat keressük, akkor valójában a fénygyermeket keressük. Fénygyermek lámpása nélkül a belső hitünk nem részesül az isteni fényből. Amikor a fénygyermek világítja belső utunkat, a hitünk tiszta fényt, táplálékot kap az Úrtól, ami a mi belső fényünkké válik.
A fénygyermek látható. Akiknek sikerült a fényösvényen a fénygyermeket meglátni, úgy hiszik, hogy Istent látták és Isten szólt hozzájuk, és itt az út vége. A fénygyermeknél tovább kell menni, mert a fénylelkünkhöz, a Fehér Világ kapujához vezető útszakasz még hátra van.

Bensőgyermek
A bensőgyermek az Istennel való összetartozásunk jelképe, a bennünk élő Isten hordozója. Köré építette fel az isteni szikra az egyedi lelket, így az ember felől nézve mondhatjuk, hogy lelkünk középpontja.
A bensőgyermek a tiszta lélek része, a fénygyermekkel és a benne élő isteni szikrával együtt. Egy rezdüléssel született Isten teremtő gondolatából, így isteni energiából van. A lélek isteni volta, a tökéletesség töredéke. Isteni energiája nem szennyeződhet, ezért van bezárva a sötétségbe. Csak röpke pillanatokra kerül a fénybe. Fizikai szintről nézve naiv, együgyű, ezért nagyon könnyen becsapható, de mindig tiszta marad.
A kiáradáskor a lelket a bensőgyermek irányította, mint egyetlen isteni tudat. A lélek útja során átvették az irányítást a bensőgyermekből, az isteni tudatból kiszakadt tudatok, így a karmikus lelket különböző tudatok irányítják. A kiszakadt tudatok elszakadtak a felsőbb tudati szintektől, így a karmikus lélek elvágta magát az élet magasabb dimenzióitól. A bensőgyermeken keresztül tud a karmikus lélek az emberi tudattal együtt felkapcsolódni a felsőbb tudatszintekhez. Ehhez át kell, hogy essen az ember a tudati tisztuláson, mivel a lélek a földi életben az emberi tudatot követi. Amikor ismét tiszták a tudatok, akkor lehet kapcsolatba lépni a Fehér világgal. A Fehér világ csak a tiszta tudaton keresztül ér le a lélektudatba. Isteni hovatartozás tudatunkat a bensőgyermekből merítjük. Egészen addig a bensőgyermeket tudjuk a lelkünknek, amíg összeköttetésbe nem kerülünk a fensőbb tudati szintjeinkkel. A legfensőbb tudatunknak, a legfensőbb énünknek mondjuk. Számunkra valójában a bensőgyermek az a fensőbb tudati szint, amellyel kapcsolatba kerülhetünk a felsőbb tudati szintekkel. Hiszen a lelkünk sokkal hatalmasabb, mint azt az emberi tudatunkkal fel tudjuk érni.
Bensőgyermekkel magasabb tudatállapotba kerülünk, amikor már nem hisszük el, hogy egyedül vagyunk, hogy kiszolgáltatottak vagyunk. Már elvárjuk az egonktól, hogy ne szűrjön meg semmit, hagyja, hogy lefolyjanak tudatunkig a felsőbb tudatok. Felsőbbrendű tudattal félreérthetjük szerepünket. A felsőbbrendű tudattal az igaz Istent kell keresnünk, és nem a világot uralni. Az ál-belsőgyermekkel akarunk a világ ura lenni, a bensőgyermekkel Istent keressük.
A bensőgyermek számunkra az isteni eredetű gyermeki énünk. Isteni eredetű gyermeki énünk a lelkével összeszövődött ember, akit átjárnak és körülölelnek a földi élethez szükséges anyagi és finomanyagi rétegződések. Így mondhatjuk, hogy a Földön az ember a bensőgyermek. A bensőgyermek a mag, lelkünk középpontja, és egyben az emberi egység középpontja, amit felsőbb tudatrétegek vesznek körül. Tökéletesen tiszta középpont, ahonnan sugározza felénk a jelet, amivel vezet a Fény útján. Ráhangolódni csak gondolataink és érzelmeink alá merülve, a középpontunkra koncentrálva tudunk. Ha sikerül ráhangolódni, mentessé válunk minden félelmünktől. Elindítja testünkben a tökéletes alaprezgést. Mint az embernél az őssejt. Bármit képes regenerálni. Elérésében a tisztulás, az elcsendesedés, a ráhangolódás, a befele figyelés a kulcsszavak. Sem felemelni, sem elmozdítani nem lehet. A bensőgyermeket a fénygyermek felébresztése nélkül is elérhetjük, de a magasabb szintekhez csak fénygyermekkel jutunk. A bensőgyermek örök, számára nincs idő, semmi sem sürgeti, számára az idő áll. Számunkra fontos a rátalálás, mert számunkra ketyeg az óra, időkorlátba vagyunk szorítva.
Szimbolizálják az ezerszirmú lótuszvirággal. A tökéletes csend, tökéletes harmónia, a tökéletes elfogadás jeleit küldi felénk, amelyet az ember békés, idilli állapotoknak érez. Ezért fogjuk a jeleket leginkább a hajnali felébredésekben, mivel a jelek akkor tudnak eljutni hozzánk, amikor nincs bennünk diszharmónia.

Szimbolikusan ábrázolva: A jin jang jelében a fehér pötty a feketében.


Az ember lelki úton, a lélek a fényösvényen jár. Az ember és a lélek is az első közös életet, az Eredetet keresi, ahol az összekapcsolódást választhatja. Lelkünk a fényösvényen a bensőgyermek felébresztésével indul el. A lelki úton öntudatunkra ébredünk, a fényösvényen én-tudatunkra ébredünk. Az ember akkor jár a fényösvényen, amikor a bensőgyermek jelzéseit követi, aki a Fény útját járja. Úgy járja a tudati tisztulás útját, hogy nem vesz benne részt. Ha feltételezzük, hogy feltisztultak az érzelmi szálak, és összekötődtek a tudati szálak, akkor a bensőgyermek a bensőhanggal azonosan érzékelhető. A lélek minden szintje az ember felől nézve felsőbb én, ezért a bensőhang mindig szól, de mindig máshonnan jön, mert először nem jöhet a lélektől, mert először mindig a süveg szól.
A bensőgyermek itt van lenn, de a Fehér világ része, a Fehér világ táplálja. Mivel itt van lenn, rajta keresztül kapcsolatba léphetünk a Teremtővel. De nagy bennünk a zaj, ezért elérni nem tudjuk. Bennünk van, de a zaj miatt milliárd kilométer köztünk a távolság. A bensőgyermek neve Csend, csak elcsendesedve érjük el. Számítsunk rá, hogy amikor a bensőgyermekre találunk, megjelenik mellettünk a kísértő. A kísértő kakaskukorékolásával igyekszik elnyomni bennünk a csendet. Akadályokat gördít elénk, de csak késleltetni tud bennünket, mert bensőgyermekkel már nem vagyunk védtelenek, mert segítségeket kérünk és kapunk.

Szentlélek a Fény tanításában
A fényösvényen áthallhatjuk, hogy „a Szentlélek ellenőriz”. Ilyenkor az ember megijedhet. A Szentlélek a szentlélek hordozóit ellenőrzi, nem az embert.
A Szentlélek maga a tiszta Fény. Fehér fényenergia. Mivel nincs benne információ, ezért jellemzik fehér fénnyel. Mondhatnánk, a tiszta fény angyala, a tiszta fény egy szikrája.
A szentlélek energia Isten megtestesült teremtő energiája. Ezért intelligens energia, és egyben egyfajta szeretetenergia. Tiszta energia. Nem hordoz semmiféle információt, mert megőrizte isteni mivoltát. Ezáltal teremtő, és bárhova képes beépülni. És itt jön az érdekessége; ahova beépül a lélekbe, ott megtöltődik információval, és lélekerővé válik.
Szentlélek erő csak akkor működik, ha valaki befogadó, kitárulkozik és elfogadja a felsőbb vezetést. Hiába hiszi valaki, hogy a szentlélek, angyalok, vagy lelki vezető megsegíti, ha nem fogadja el a vezetését, és nem fogadja be az erőt, amit a segítségnyújtójától kap.
Amennyire érezzük, hogy átjár az ereje, annyira vagyunk képesek befogadni a szentlélek energiát. Mindenki kap a segítségéből, aki kéri, de nem képes mindenki befogadni. Akiben a bensőgyermek alszik, nem tudja befogadni. Aki be tudja fogadni, annak beépül a lelkébe, és vele bármit képes megbocsátani, átalakítani, és testét/lelkét bármiből meggyógyítani. Hiába hiszi valaki, hogy a szentlélek, az angyalok, vagy a lelki vezető megsegíti, ha nem fogadja el a vezetését, és nem fogadja be az erőt, amit a segítségnyújtójától kap.

Lélekerő a Fény tanításában
A lélekerő információval töltött szentlélek energia. A szentlélek begyűjt, felerősít információkat, ezáltal rezgése alacsonyabbá válik, lélekerővé válik, hogy az ember számára is befogadható legyen. Lélekerőt előállítani nem tudunk, csak befogadással juthatunk hozzá.
A lélekerő a lelki úton indíttatást jelent, magasabb erőtől származó indíttatást, amit az ego nem tud elnyomni. A lélekerő még mindig magában hordozza isteni teremtő erejét, de már magában hordozza a lélek rezgését, vagyis információját is. A lélekerő ad gondolatainknak teremtő erőt. A tiszta és a szennyezett gondolatainkat egyaránt megteremti. Itt lépnek be a sötét erők és a fekete mágia. A lelki vezető figyelmeztet, hogy vigyázz, milyen indíttatást követsz, de a te akaratod érvényesül, és a te érzelmeid befolyásolnak.
Minden, amit örökéletünkért teszünk, fokozza bennünk a lélekerőt. Legfontosabb a bensőgyermek felébresztése, mivel általa közvetlenül juthatunk lelkünk erejéhez.

Életerő a Fény tanításában
Az életerő olyan lélekerő, ami beépül bárhova. Képes gyógyítani, bármit kijavítani, de teremteni már nem. Életerőt mi magunk is elő tudunk állítani. Az életerő előállításához nincs recept, csak jó tanács van: cseréld fel a kellt a lehettel, és máris szabadabban fognak áramolni az energiáid.

Lelki erő a Fény tanításában
A lelki erő az, amikor a lélek uralkodni tud a testen. Amikor nem ösztönszerűen, érzelmektől vezetve cselekszünk, hanem képesek vagyunk mi emberek venni egy mély levegőt, és meghallgatni a lélek tanácsát, a lelki vezető tanácsát, és azt követni, a szerint cselekedni.

Molnár Mária
parapszichológus
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

Leleklampas
2017. március 04. 15:41
K: A te tudásodban hol a helye az önvalónak? V: Amit a keleti tanítások önvalónak mondanak, a pszichológusok tudatalattinak, az a Fény tanításában a süveg.

Leleklampas
2017. február 25. 10:54
K: Hol találom magamban a tudatomat? V: A tudat az agyban lakik, de a lélekhez tartozik. Amíg élsz, használod a tudatot, amit a lelked hozott, átörökített a számodra.

Leleklampas
2017. február 25. 10:50
K: Miről mérhető le a tudatemelési törekvések eredménye? V: Amikor beszéd helyett képes vagy az intuícióval kommunikálni, a tudatod felért az élet magasabb síkjára.

Leleklampas
2017. február 21. 17:14
K: Hogyan értsem a teremtő gondolatot? V: A teremtő gondolat a lélek közvetlen megnyilvánulása a fizikai világban.

Leleklampas
2017. február 21. 16:48
K: Van-e szó a Fény tanításában az Ősrobbanásról? V: Igen, van. Az Ősrobbanás a világ teremtésének és a lélek születésének pillanata, amiben tökéletesen tiszta rezgés indult útjára, ami végül anyagba tömörödött, így született meg a fizikai világ.

Copyright © 2011 - Molnár Mária parapszichológus
Az oldalon található írásaim, képeim, előadásaim, könyveim anyagai csak előzetes írásos engedélyemmel és a forrás feltüntetésével használhatók fel!