2018. Július 17. 07:35
Navigáció
Főoldal
Magamról
Programok, Hírek
Lélekúton
Írásaim
Könyvajánló
Tanfolyam!
Hírkategóriák
Képgaléria
Letöltések
GyIK
Fórum
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Keresés
Legújabb hírek
Kollektív tudatemelé...
Előadássorozat - LEL...
Lelki tréning
Bemutatkozásom a Moo...
MEGHÍVÓ - Lelki trén...
Legújabb cikkek
MÁJA FÁTYLA ILLÚZIÓ
Lelkünk isteni eredete
A LÉLEK
Az emberi felépítés
A magasabb élet tanu...
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Felhasználók
Online vendégek: 2

Online tagok: 0

Regisztráltak: 25
Legújabb tag: szente7
Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Írásaim, lelki filozófiám » A LÉLEK
A LÉLEK
A LÉLEK


Milyennek képzeljem a lelkem?

Az őrangyalom így próbálta elmagyarázni, amikor először kérdeztem tőle, hogy ki az én lelkem, és hogyan találhatnék rá? A lélek nagyon finom rezdülése Istennek. Minden lélek különleges, egyedi és megismételhetetlen. Finom energiából épül fel. Nagyon magas a rezgése. Minél tisztább a lélek, annál magasabb a rezgése. Képzeld el, mikor rátalálsz a padláson egy régi tálra. Még talán dédszüleidé volt, és elkezded tisztogatni. Vajon hány réteget szedsz le róla? Egyre finomabban és finomabban, hogy maga a tál ne sérüljön. S végén ott van fényesen és tisztán, ragyogóan, egy karcolás nélkül, ha eléggé óvatos voltál és nem sajnáltad a munkát. Kisugározza feléd az ütemes jeleket, és visszaválaszol a Teremtő. Így tart életben téged.

A lelkünkről

A lelkünk nem a psziché. A lelkünk egy égi létforma, önálló élőlény, akit Isten teremtett. Lelkünk a Fény szülötte és örök életű. Él, emlékezik, gondolkodik, és ami a legfontosabb, szabad.
Sarkítva azt mondhatnánk, hogy a lélek a tudat, mivel csak nagyon leegyszerűsítve vagyunk képesek megérteni a lelkek létformáját. Csak úgy érthetjük meg, ha képesek vagyunk elrugaszkodni a fizikai síktól. Az eddig elfogadott tanítások szerint a lelkünk a testünkbe van zárva, a testünk börtönében él. Ez nem így van. Velünk csak a lelkünk alsó szintje érintkezik. Ezért van a sok tévedés, ezért hisszük a lelket lélekdarabnak, energiának, vagy hordozó erőnek, vagy bármi másnak.
Földi szempontból nézve a lélek olyan ember, aki a lélek fizikai síkon való kivetülésének tudja magát, aki tisztában van isteni mivoltával, hallgat felsőbb tudatára és tudja hová tart.

A lélek főbb ismérvei

Formája
Formailag a lélek a Teremtőből kiáradt, isteni energia, kozmikus esszencia, amit a Fény táplál. Alakja nem definiálható. Magasságuk az emberi méret tízszerese. A lelkek képesek valamennyi létsíkon, a tartózkodási helyüknek megfelelő formát ölteni.

Tápláléka
A tiszta lelket a szentlélekerő táplálja, ami a Teremtőből árad, mint a legtisztább energia, ami létrehozta és táplálja az életet.

Neme
A lélek kétnemű, mindkét nemet magában foglalja. A férfi-női pólus benne egymás ellensúlya, így lehet a földön férfi és nő.

Szervei
Nincsenek szervei, mivel tiszta, isteni energialény. Szerveinek talán a tudati rétegeit mondhatjuk. Talán innen eredt lélekismeret hiányában az ember test-lélek-szellem szerinti meghatározása. Tudati szintjei világokat kötnek össze. Minden világa más szinten rezeg, függetlenek egymástól, de együtt alkotják a lelket. Ugyanúgy, mint az ember szervei egymástól függetlenek, de embert csak együtt alkotnak. A rétegei/szervei összekapcsoltságától és a rezgések magasságától függ a lélek állapota. Minél tisztább a süvege, annál magasabb a rezgése.

Egyénisége
Rezgésével különbözik a többi lélektől. A rezgésén keresztül nyilvánul meg. Ha szeretné megmutatni magát, addig változtatja a rezgését, amíg szemmel érzékelhető anyaggá sűrűsödik.
Univerzumban elfoglalt helye
A lelkek hatalmasak, univerzálisak, nincsenek a földhöz és időhöz kötve. Fejlődésük az univerzumban játszódik le, és nem a földön. A fizikai dimenzió szabályai nem kötik. Sem az idő, sem a tér szabályai nem hatnak rá.
Kozmikus hovatartozása
A léleknek, így vele együtt az embernek, lelki vezetője, segítői, égi családja, égi neve, égi háza van. Minden éjszaka egy kis időre hazatér.

Láthatósága
Láthatatlan, de nem érzékelhetetlen. Műszerrel nem mérhető, de rezdüléseit érezzük. Jelen van gondolatainkban, érzékelésünkben, érzelmeinkben. Ami látható belőle az a süveg. A süveg mindig emberi formát mutat. Bármikor megmutathatja magát egészben, vagy vetíthet ki képeket elénk a múltból vagy a jövőből. Kivetítéseit mindig a harmadik szemünkön keresztül érzékeljük. A harmadik szemes látással azt látjuk, amit velünk a lelkünk láttatni akar.

Emberi megnyilvánulása
A karma törvénye miatt a lélek alsó szintje szoros egységet alkot a testünkkel, de nem része a testünknek. A karmikus szálak behálózzák a lélek süvegét, de a karmikus szálak nincsenek összekötve a testünkkel. A test és a lélek összekapcsolódásától függ, hogy mennyire hatja át ereje a testünket. Amikor a lelki tisztulási folyamatban megtisztul a süveg, akkor ébred bennünk az összekapcsoltság érzése. Össze van kötve velünk, de tőlünk függetlenül él, mint hal a vízben, a saját közegében.
Lelkünk sugallataival a gondolatainkban van jelen. Sugallatait saját gondolatoknak érzékeljük.
Lelkünk a testünkben, mint egy éltető erő, életerő van jelen. A lélekerőn keresztül minden sejtünket áthatja. A lélekerő az ezüstszálon keresztül áramlik a test felé, életerővé alakul, és ez tartja fenn az emberi életet. Erőit nem érzékeljük, mert elvegyült emberi természetünkkel. Addig élünk, amíg ereje a testünkben tartózkodik. Amikor kivonja testünkből a lélekerőt, mozdulatlanná válunk. Végleg kiegyenesedünk, soha többé nem vagyunk képesek felvenni a gömbformát, ami a méhen belül még jellemző ránk.
Lelkünk az érzékelésünkben a finom rezgések érzékelésével, a meghitt pillanatainkkal van jelen. Testünkkel a durva rezgéseket érzékeljük. Harmadik szemünk használatával a belső látásunkban a képi üzeneteivel van jelen. Jelen van a belső Csendben, amikor a belső hallásunkon keresztül szól hozzánk lelkünk hangja. Olyan, mintha kívülről hallanánk vissza, amit mond, de tudnunk kell, hogy hangja a mi belső hangunk. Kívülről szól, mert csak az a beszéd kerül a tudatunkba, amit visszahallunk.

Molnár Mária
parapszichológus
Hozzászólások
#1 | Leleklampas - 2013. december 03. 17:10
Hozzáteszem, hogy a bejegyzés az alsólélekről, a karmikus lélekről szól. Amit az emberek a lelkükből látnak, érzékelnek, az a süveg, ami mindabból az energiából áll, amivel a véget ért emberi életek elfedték a tiszta lelket.
#2 | Leleklampas - 2016. december 02. 11:50
Kiegészítem még a jobb érhetőség kedvéért.
Az emberi megértés kedvéért nagyon leegyszerűsítve mondjuk, hogy a lélek a tudat. Ehhez a tudathoz a formája alapján süvegnek hívott test tartozik. Ebben a testben van a helye az emberi aurának, s így az embernek is. Tehát az ember van a lélekben, és nem fordítva.
Ez által kijelentem, hogy az emberi hármasság valójában a test, az aura, és a lélek. Ez a felépítés az, ami felemeli az emberi tudatot az örökkévalóságra.
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

Leleklampas
2017. március 04. 15:41
K: A te tudásodban hol a helye az önvalónak? V: Amit a keleti tanítások önvalónak mondanak, a pszichológusok tudatalattinak, az a Fény tanításában a süveg.

Leleklampas
2017. február 25. 10:54
K: Hol találom magamban a tudatomat? V: A tudat az agyban lakik, de a lélekhez tartozik. Amíg élsz, használod a tudatot, amit a lelked hozott, átörökített a számodra.

Leleklampas
2017. február 25. 10:50
K: Miről mérhető le a tudatemelési törekvések eredménye? V: Amikor beszéd helyett képes vagy az intuícióval kommunikálni, a tudatod felért az élet magasabb síkjára.

Leleklampas
2017. február 21. 17:14
K: Hogyan értsem a teremtő gondolatot? V: A teremtő gondolat a lélek közvetlen megnyilvánulása a fizikai világban.

Leleklampas
2017. február 21. 16:48
K: Van-e szó a Fény tanításában az Ősrobbanásról? V: Igen, van. Az Ősrobbanás a világ teremtésének és a lélek születésének pillanata, amiben tökéletesen tiszta rezgés indult útjára, ami végül anyagba tömörödött, így született meg a fizikai világ.

Copyright © 2011 - Molnár Mária parapszichológus
Az oldalon található írásaim, képeim, előadásaim, könyveim anyagai csak előzetes írásos engedélyemmel és a forrás feltüntetésével használhatók fel!